top of page
 • In welke regio ben je actief?
  Groot Antwerpen. Voor leerlingen die hun praktisch examen willen afleggen in Deurne of Kontich.
 • Kan je de leerling bestuurder thuis komen ophalen / afzetten?
  Ja, dit behoort tot onze service. Voor alle lessen die niet verlopen via de rijschool kunnen we leerlingen thuis komen ophalen en terug afzetten. Extra voordeel: Na de les, als de vaste begeleiders thuis zijn, is er een moment om de les te overlopen en aandachtspunten mee te geven. Op deze manier maken we de opleiding samen tot een succes.
 • Wat is het voordeel van een zelfstandig rij-instructeur?
  De persoonlijke aanpak en het "samen werken met de vaste begeleiders" om de leerling tot een goede bestuurder te maken. De rij-instructeur heeft de ervaring om les te geven, de begeleiders hebben meer tijd om te oefenen. Het samen uitwerken van een plan van aanpak om je rijbewijs te behalen. Van de eerste les tot je klaarstomen voor het praktisch examen. Rekening houdend met je eigen agenda. Uiteraard kunnen wij de volledige opleiding op ons nemen indien je begeleiders weinig of geen tijd hebben om met jou te oefenen. Eén en dezelfde lesgever tijdens je rijopleiding zodat hij goed weet welke vorderingen je maakt en en welke werkpuntjes er zijn.
 • Waarom werk je samen met een rijschool?
  In het geval de leerling-bestuurder tijdens de stageperiode alleen wil oefenen is er een attest nodig van de rijschool dat de leerling 20 uren rijles gevolgd heeft. Met dit attest kan de leerling bestuurder het voorlopig rijbewijs 18M aanvragen. Of indien er 6 uur rijles gevogld moet worden indien 2 x niet geslaagd voor het praktisch examen. De lessen worden eveneens door Rijopleiding-Antwerpen gegeven. Steeds dezelfde lesgever en dezelfde wagen.
 • Wat zijn nog voordelen van een zelfstandig instructeur?
  In samenspraak met jou en je begeleiders bekijken we welk traject het beste aansluit om te slagen voor je rijexamen. Samen stellen we een planning op en bekijken we wie welke taak van de opleiding invult. Je begeleider is welkom om mee te rijden.
 • Met welke wagen geef je les?
  Een BMW 1 met dubbele bediening voorzien van enkele handige opties: - Parkeersensoren en een achteruitkijk camera. - Apple CarPlay (handig voor de navigatie via Waze) - Lane assistent - Dodehoekassistent - Een panoramisch schuifdak. Wat het autorijden instant aangenamer maakt. De wagen is ingeschreven als officiële leswagen en gaat elke 6 maand naar de keuring. De omnium verzekering is aangevuld met de rijschool-clausule * de burgelijke aansprakelijkheid van de leerling, als bestuurder en als passagier; * de schade die onder alle omstandigheden aan de leerling of zijn bezittingen berokkend wordt.
 • Geef je nog andere lessen?
  Thomas van Hoof is zelfstandig gebrevetteerde lesgever brevet II. Daarnaast geef ik het terugkommoment in de regio Antwerpen.
 • Wat is BeZeR?
  BeZeR is de beroepsverening van de zelfstandige rij-instructeurs in Vlaanderen. BeZeR verdedigt de belangen van de brevet houders. Thomas van Hoof is voorzitter van BeZeR
 • Hoe kan ik best starten met leren autorijden?
  Als het kan, start met professionele rijlessen in de beginfase. (6 uur) Op deze manier krijg je de basishandelingen correct aangeleeerd en worden dit vanaf het begin "gewoontes". Eenmaal rij-handelingen verkeerd aangeleerd is het heel moeilijk om dit nog te corrigeren.
 • Is 6 uur professionele lessen een goede basis om verder te oefenen met mijn vaste begeleiders?
  6 uur les is in principe een goede basis. In overleg met jou en de vaste begeleiders volgen we de vorderingen op.
 • Wat doe ik best na de basis opleidng van 6 uur?
  Oefenen, oefenen en oefenen. De combinatie vrije begeleiding en professionele ondersteuning werkt het best om resultaat te behalen. Na verloop van tijd (afhankelijk hoeveel je kan oefenen) maken we een tussentijdse evaluatie. Zo weet je aan welke punten je nog moet werken. Natuurlijk geven we tips en tricks aan je begeleiders.
bottom of page